Palaute

Nyt mielessä: Kevät, kesätyöt ja SAKKE.

kirjoittaja Matilda.

Ainakin täällä Helsingissä sää näyttää jo kovin keväiseltä. Lumi sulaa ja sataa vettä. Valoa riittää ennen ja jälkeen työpäivän. Vaikka takatalvi vielä iskisi, kevään tuloa ei voi estää. Luotan muumeista opittuun viisauteen: Lumimyrsky on kevään merkki.

Onhan nyt jo maaliskuu ja sen jälkeen pian huhtikuu ja apua sitten lukukausi päättyykin. Kevään tulosta tuleekin heti mieleen syksy, jota ehkä poikkeuksellisesti odotetaan malttamattomammin kuin kesää tai Game of Thronesin toista tuotantokautta. Syksyllä on nimittäin taas luvassa liian harvoin koittavaa herkkua, sillä nyt on taas parillinen vuosi eli SAKKE-vuosi. Lisätietoa tapahtumasta seuraa vuoden mittaan, ja ehkä jännittävin tieto, tämän vuoden SAKKE-kaupunki, saa odottaa julkistustaan syksymmälle. Tästä huolimatta päivämäärät 23.-25.11. kannattaa jo merkitä kalenteriin ettei vahingossa tule sopineeksi samalle viikonlopulle mummin kahdeksankymppisiä tai mikä pelottavinta, valmistuneeksi ennen SAKKEa.

379978 194291290657211 152011651551842 412870 399560904 N

Kevään tulon tietää myös siitä että kavereiden facebook-statukset vilisevät työhaastattelukertomuksia ja työpaikkauutisia. Suurin osa opiskelijoista on jo lähetellyt hakemuksia viime vuoden puolelta asti ja osa trainee-paikkojen hauista on jo päättynyt. Jos työpaikkaa kesälle ei vielä ole, ei hätää. lmoituksia avoimista työpaikoista tulee edelleen tasaisesti ilmoille. Kannattaa pitää säännöllisesti silmällä ainakin Paragraaffin oikkaripörssiä. Korkeakouluharjoittelupaikkoja on vielä haussa ja omat verkostotkin kannattaa viimeistään nyt ottaa täyteen hyötyyn. Nyt on hyvä kysellä kavereiden työpaikoilta vapautuvia paikkoja ja muistaa että vain osa työpaikoista menee avoimeen hakuun! Hakemuksia voi ja kannattaa lähetellä myös kiinnostaviin työpaikkoihin jotka eivät ole ilmoittaneet avoimista paikoista. Innostuneelle ja osaavalle oikkareille voi hyvinkin löytyä näin töitä. Osa toimistoista herää kevääseen kovin myöhään, ja ilmoittavat työpaikoista vasta kevään lopussa. Kesän voisi tietysti viettää myös lukemalla puistoissa kesätenttiin (höm), tai vielä parempaa, rehellisesti lomaillessa.

Työnhakuun neuvoja kaipaaville suosittelen oikkarit.fi-sivujen Työelämä-osuuteen tutustumista. Sieltä saat hyviä vinkkejä nyt ja jatkossa. Ja lopulta: When in doubt, contact the opiskelija-asiamies. Vastailen mielelläni melkein mihin vaan.

Matilda Merenmies
Opiskelija-asiamies
matilda.merenmies(at)lakimiesliitto.fi